Begeleid wonen

Kwintes biedt verschillende woonvormen met begeleiding voor cliënten die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Zo zijn er beschermende woonvormen, waarbij mensen wonen in een woonhuis, eengezinswoning of appartement van Kwintes. Daarnaast bieden we specialistische woonvormen voor jongeren, ouderen, mensen met autisme en voor mensen bij wie het wonen wordt belemmerd door verslaving.

Binnen iedere woonvorm zijn begeleiders actief. De begeleiding hangt af van de begeleidingsvraag van cliënten.

Aan de slag als woonzorgmedewerker, slaapwacht, woonbegeleider of persoonlijk begeleider

Binnen een woonvorm zijn er verschillende type begeleiders nodig. Denk daarbij aan een slaapwacht, woonbegeleider of persoonlijk begeleider. In al deze functies ondersteun je mensen die worden gehinderd door een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. De begeleider ondersteunt mensen weer grip te krijgen op hun leven. Door bijvoorbeeld begeleiding te bieden bij het runnen van een eigen huishouden, het volgen van een studie, het verdienen van eigen geld of het op orde krijgen en houden van financiën.

Als begeleider heb je een vaste werkplek binnen een woonvorm. Steeds vaker worden er vanuit een woonvorm ook mensen in de wijk (ambulant) begeleid. Dit maakt dat het werk steeds vaker een combinatie is van begeleiding binnen de woonvorm en ambulante begeleiding in de wijk.