Begeleiding

Heb jij psychiatrische problemen, voel jij je eenzaam of onveilig in je woonsituatie? Heb je financiële problemen, kamp jij met een verslaving of krijg jij je huishouden niet op orde? Voor ons is niets vreemd. Waar jij wellicht geen oplossing meer ziet, kijken wij samen met jou naar wat wel mogelijk is. Wij bieden je begeleiding en ondersteuning die bij jou past, afgestemd op wat jij nodig hebt.

Waarom begeleiding?

Met begeleiding zorgen wij voor evenwicht en stabiliteit in je dagelijks leven. Zodat je weer mee kunt doen in de maatschappij, weer zelfvertrouwen krijgt en regie hebt over je eigen leven.

Voor wie is begeleiding en wat voor soort begeleiding?

Begeleiding is er voor iedereen vanaf 16 jaar die vastloopt in het dagelijks leven. En voor ouders of opvoeders met kinderen. Wij bieden begeleiding aan huis via persoonlijke gesprekken en beeldbellen,  begeleiding bij autismewerkbegeleiding, budgetbeheer en bemoeizorg. Meer info lees je onderaan de pagina.

Hoe werkt begeleiding?

Kwintes biedt diverse soorten begeleiding. Je krijgt ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werk, sociale contacten, persoonlijke verzorging, geestelijk en lichamelijk welzijn, financiën en administratie. Je neemt zo zelfstandig mogelijk deel aan het leven in je eigen woonomgeving. Wij zorgen voor passende ondersteuning en leren je weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Hierbij werken wij samen met mensen uit jouw omgeving, zoals familie en vrienden, en ook met hulpverlening. Samen stellen wij een plan op waarbij wij uitgaan van jouw wensen en behoeften. Zo krijg je weer structuur en overzicht.

Stap 1

Jij centraal

Wij kennen elkaar en gaan samen op weg. Hoe zorg jij dat jij de ander leert kennen?

Stap 2

Betrek het netwerk

Wij ondersteunen bestaande relaties en verkennen nieuwe.

Stap 3

Krachtgericht

Wij hebben een onvoorwaardelijk geloof in de mogelijkheden van de ander.

Stap 4

Doelgericht & Taakgericht

Wij werken met jou aan haalbare doelen. Dit kunnen grote en kleine stappen zijn.

Stap 5

Op weg naar zelfstandigheid

We helpen jou naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Hier nemen wij de tijd voor. Zo lang als jij nodig hebt.

Begeleiding bij Kwintes?

Bij Kwintes proberen wij jou te helpen naar zo zelfstandig mogelijk wonen. Daar hebben wij heel veel verschillende woonvormen voor.

Meer over

Ambulante begeleiding

Met begeleiding aan huis zorgen wij ervoor dat je thuis kunt wonen en hulp krijgt op verschillende gebieden. Gewoon Thuis biedt 24/7 begeleiding.

Bemoeizorg

De kans bestaat dat je iemand in je omgeving kent die zelf niet om hulp vraagt of hulp niet wil of kan accepteren. Deze mensen worden ook wel zorgmijders genoemd. 

Budgetbeheer

Heb jij financiële problemen of schulden? Dat zorgt vaak voor een hoop stress en problemen op verschillende gebieden in je leven.