Begeleiding

Heb je psychiatrische problemen en voel je je eenzaam of onveilig in je woonsituatie? Of heb je financiële problemen, kamp je met een verslaving en krijg je je huishouden niet op orde? Voor ons is niets vreemd. Als jij geen oplossing ziet, kijken wij samen met jou naar wat er wél mogelijk is. Zoals beschermd wonen. Wij bieden je de GGZ-begeleiding die bij jou past en stemmen onze ondersteuning af op wat jij nodig hebt. 

Waarom persoonlijke en ambulante begeleiding van Kwintes? 

Van begeleiding aan huis tot beschermd wonen: wij zorgen voor evenwicht en stabiliteit in je dagelijks leven. Zodat je weer mee kunt doen in de maatschappij, zelfvertrouwen krijgt en regie hebt over je leven. 

Voor wie is onze persoonlijke begeleiding en wat voor soort begeleiding krijg je? 

Persoonlijke en ambulante begeleiding is er voor iedereen vanaf 18 jaar die vastloopt in het dagelijks leven. En voor ouders of opvoeders met kinderen. Kwintes biedt begeleiding aan huis en ambulante begeleiding via een-op-een gesprekken en beeldbellen, begeleiding bij financiën door budgetbeheer en budgetcoaching. Ook bieden we bemoeizorg.

Hoe werkt onze persoonlijke en ambulante begeleiding? 

Kwintes biedt diverse soorten begeleiding. We ondersteunen je bij wonen, dagbesteding, werk, sociale contacten, persoonlijke verzorging, geestelijk en lichamelijk welzijn, financiën en administratie. Je neemt zo zelfstandig mogelijk deel aan het leven in je eigen woonomgeving. Wij zorgen voor passende ondersteuning en leren je weer met vertrouwen naar de toekomst kijken. Hierbij werken wij samen met mensen uit jouw omgeving, zoals familie en vrienden, en ook met andere hulpverleners. Samen stellen wij een plan op waarbij wij uitgaan van jouw wensen en behoeften. Zo krijg je weer structuur en overzicht. Ook kunnen we je begeleiden naar zo zelfstandig mogelijk wonen, zoals beschermd wonen.  

Stap 1

Jij centraal

Wij kennen elkaar en gaan samen op weg. Hoe zorg jij dat jij de ander leert kennen?

Stap 2

Betrek het netwerk

Wij ondersteunen bestaande relaties en verkennen nieuwe.

Stap 3

Krachtgericht

Wij hebben een onvoorwaardelijk geloof in de mogelijkheden van de ander.

Stap 4

Doelgericht & Taakgericht

Wij werken met jou aan haalbare doelen. Dit kunnen grote en kleine stappen zijn.

Stap 5

Op weg naar zelfstandigheid

We helpen jou naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Hier nemen wij de tijd voor. Zo lang als jij nodig hebt.

Begeleiding bij Kwintes?

Bij Kwintes proberen wij jou te helpen naar zo zelfstandig mogelijk wonen. Daar hebben wij heel veel verschillende woonvormen voor.

Meer over

Ambulante begeleiding

Met begeleiding aan huis zorgen wij ervoor dat je thuis kunt wonen en hulp krijgt op verschillende gebieden. Gewoon Thuis biedt 24/7 begeleiding.

Bemoeizorg

De kans bestaat dat je iemand in je omgeving kent die zelf niet om hulp vraagt of hulp niet wil of kan accepteren. Deze mensen worden ook wel zorgmijders genoemd. 

Budgetbeheer

Heb jij financiële problemen of schulden? Dat zorgt vaak voor een hoop stress en problemen op verschillende gebieden in je leven.