Leren & ontmoeten

Wil jij onder de mensen zijn? Niet de hele dag thuis zitten en een reden hebben om op te staan? Zoek je vrijwilligerswerk of wil je je hobby’s en talenten ontdekken? Kwintes ondersteunt mensen om (weer) mee te kunnen doen in de maatschappij. Dit kan binnen onze eigen leerwerkbedrijven, onze activeringscentra of ontmoetingsplekken. Wij kijken ernaar uit om kennis te maken met jou en samen te ontdekken wat jouw talenten zijn.

Waarom leren & ontmoeten?

De ervaring leert dat sociale contacten en activiteiten buiten de deur herstel bevorderen. Het geeft structuur in de dag. Helpt om talenten te ontwikkelen. En geeft je weer een plek in de maatschappij. We kijken naar wat jij kan en wil op het gebied van leren en werken. Of het nu gaat om het vinden van dagactiviteiten, een opleiding, vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

Wij helpen en ondersteunen vanuit de dingen die je goed kunt en die je persoonlijke interesse hebben. Samen stellen we een persoonlijk plan op. Je mogelijkheden, kwaliteiten, kennis en talenten worden waar mogelijk verder uitgebouwd of doorontwikkeld. Het geeft ritme aan je dag. Je kunt andere mensen ontmoeten. Je kunt hier oefenen met vrijwilligerswerk. Kwintes biedt verschillende (re)creatieve, sociale, sportieve en educatieve activiteiten in laagdrempelige activeringscentra. Bijvoorbeeld computercursussen, techniek, ambachten, vakmanschap, sport en beweging, muziek en kunst. Bij iedere activiteit staat ontspanning, inspiratie en ontwikkeling centraal.

Voor wie is leren & ontmoeten?

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Kwintes heeft diverse ontmoetingsplekken waar je een praatje kunt maken, krantje kunt lezen, potje poolen of wat kunt knutselen. Deze gezellige huiskamers worden gebruikt door buurtbewoners, mensen die eenzaam zijn of mensen die het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen. Ook bieden wij leerwerkbedrijven waar jij je kwaliteiten kunt inzetten.

Meer over

Leren en werken

Bij onze leerwerkbedrijven werken mensen toe naar een (betaalde) baan. Je krijgt professionele begeleiding en leert een vak. Wij bieden banen op het gebied van: druk- en zetwerk, catering, administratie, websites bouwen, tuinonderhoud en fietsreparatie.

Vrijwilligerswerk

Zoek jij vrijwilligerswerk? Wij brengen vrijwilligers en mensen met een hulpvraag met elkaar in contact. Iemand die in zijn vrije tijd met jou wil kletsen, wandelen, fietsen of iets anders leuks doen.

Ontmoet andere mensen

Op verschillende locaties en bij onze activeringscentra kan je binnenlopen voor een praatje, een kop koffie of om een krantje te lezen. Ook een warme maaltijd eten is hier vaak mogelijk. Kom je ook langs?