Leren & ontmoeten

Wil jij van de bank af, mensen ontmoeten en een reden hebben om op te staan? Wil je gelijkgestemden ontmoeten en praten over gedeelde ervaringen?  Zoek je vrijwilligerswerk? Of werkervaring opdoen? Kwintes ondersteunt mensen die (weer) mee willen doen in de maatschappij. Dit kan bij onze eigen leerwerkbedrijven, onze activeringscentra of ontmoetingsplekken.

Van vrijwilligerswerk tot arbeidsmatige dagbesteding 

De ervaring leert dat sociale contacten en activiteiten buiten de deur herstel bevorderen. Ze geven structuur aan je dag. Helpen om je talenten te ontwikkelen. En geven je een plek in de maatschappij. We kijken naar wat jij kan en wil op het gebied van leren en werken. Of het nu gaat om het vinden van dagactiviteiten, een opleiding, vrijwilligerswerk of een betaalde baan. 

Wij helpen en ondersteunen vanuit de dingen die je goed kunt en die je interesse hebben. Samen stellen we een persoonlijk plan op met hierin je mogelijkheden, kwaliteiten, kennis en talenten. Als het kan, bouwen we het samen verder uit. Met hulp van dit plan krijgt je dag weer ritme, ontmoet je andere mensen, wen je aan (vrijwilligers)werk en kun je werkervaring opdoen. Kwintes biedt verschillende (re)creatieve, sociale, sportieve en educatieve activiteiten in toegankelijke activeringscentra. Bijvoorbeeld computercursussen, techniek, het leren van een vak, sport en beweging, muziek en kunst. Bij iedere activiteit staat ontspanning, inspiratie en ontwikkeling centraal. 

Voor wie is leren en ontmoeten? 

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Kwintes heeft diverse ontmoetingsplekken om een praatje te maken, de krant te lezen, een potje te poolen of te knutselen. Deze gezellige huiskamers worden gebruikt door buurtbewoners, mensen die gezelligheid zoeken of het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen. Ook kun je terecht bij onze leerwerkbedrijven, om je kwaliteiten in te zetten en werkervaring op te doen. 

Meer over

Leren en werken

Bij onze leerwerkbedrijven werken mensen toe naar een (betaalde) baan. Je krijgt professionele begeleiding en leert een vak. Wij bieden banen op het gebied van: druk- en zetwerk, catering, administratie, websites bouwen, tuinonderhoud en fietsreparatie.

Vrijwilligerswerk

Zoek jij vrijwilligerswerk? Wij brengen vrijwilligers en mensen met een hulpvraag met elkaar in contact. Iemand die in zijn vrije tijd met jou wil kletsen, wandelen, fietsen of iets anders leuks doen.

Ontmoet andere mensen

Op verschillende locaties en bij onze activeringscentra kan je binnenlopen voor een praatje, een kop koffie of om een krantje te lezen. Ook een warme maaltijd eten is hier vaak mogelijk. Kom je ook langs?