Jongerenopvang

In Gouda, Amersfoort, Veenendaal, AlmereLelystad en Hilversum begeleidt Kwintes jongeren met psychische of sociale problemen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze wonen in een groep en worden voorbereid op zelfstandig wonen of terugkeer naar huis. Omdat niemand hetzelfde is, krijgen de jongeren intensieve (24-uurs) begeleiding op maat.

In Almere en Lelystad runnen vrijwilligers in samenwerking met ex-zwerfjongeren een nachtopvang. In Almere heet de opvang Vovend-J en in Lelystad WAT. De ex-zwerfjongeren hebben de locaties zelf opgezet. De nachtopvang heeft vooralsnog drie bedden voor zwerfjongeren tot 23 jaar. Iedere bewoner deelt de gezamenlijke keuken, badkamer en huiskamer met de medebewoners. Zwerfjongeren verblijven hier maximaal zes tot acht weken.

In Hilversum is in samenwerking met Kwintes en het Leger des Heils de crisisopvang jongeren tot stand gekomen en is gericht op de regio Gooi en Vechtstreek. De crisisopvang jongeren is voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Iedere bewoner heeft zijn eigen kamer en je kunt gebruik maken van algemene voorzieningen.
Er is geen minimale of maximale periode om te blijven. Na een verblijf in de crisisopvang wordt je geholpen om weer naar huis, een ander verblijf en/of naar school te gaan.

In Veenendaal biedt Kwintes kamertraining aan jongeren om met elkaar en van elkaar onder begeleiding te leren.

Opvang nodig?