Ambulante begeleiding

Woon je zelfstandig thuis, maar kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Met begeleiding aan huis zorgen wij ervoor dat je thuis kunt wonen en hulp krijgt op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld door je te helpen aan een ritme in de dag, je financiën op orde te krijgen of je hulp te bieden bij het doen van boodschappen. Ook kunnen we je begeleiden naar (vrijwilligers)werk.

Begeleiding aan huis is dus bij jou thuis en op afspraak. Het doel van deze begeleiding is dat je minder last krijgt van psychische klachten en meer zelf kunt doen. Ook voorkomen we dat jouw situatie verslechterd. Ook versterken we jouw gevoel van veiligheid.

Voor wie is begeleiding aan huis

Begeleiding aan huis is voor iedereen vanaf 16 jaar psychische of psychosociale problemen. De begeleiding aan huis is geschikt voor mensen die niet dag en nacht gepland of ongepland ondersteuning nodig hebben. Voor deze mensen is Gewoon Thuis een beter alternatief.

Gespecialiseerde begeleiding hebben wij voor:

Hoe gaat de begeleiding?

De begeleiders werken samen met jou aan jouw doelen. Samen bedenken jullie acties waardoor je leert en ontwikkelt. Dat staat allemaal in jouw begeleidingsplan. Ook zijn er wekelijkse voortgangsgesprekken. Als je een actie niet alleen kunt doen, dan doe je dit samen met je begeleider. Ook het versterken van jouw sociale contacten en netwerk vinden wij belangrijk.

Waar helpt begeleiding jou bij?

Wij helpen je met alle dagelijkse dingen in jouw leven. Zodat je zelf steeds meer kunt en prettiger thuis kunt wonen.

Gewoon Thuis

Gewoon Thuis is een vorm van ambulante begeleiding, waarbij je zo veel mogelijk zelfstandig thuis woont.

Gezinscoaching

Gezinscoaching is een vorm van ambulante begeleiding, waarbij hulp bij het draaiende houden van jouw gezin centraal staat.