Housing First

Housing First richt zich op het direct huisvesten van dakloze mensen met meervoudige problemen. Deze mensen krijgen via directe bemiddeling een woning toegekend van de woningbouwcorporatie. Er wordt een huur- en begeleidingsovereenkomst aangegaan en intensieve, integrale ondersteuning geboden op alle leefgebieden bij hun verdere herstel.

‘Bij Kwintes zijn we gewend om als intermediair op te treden bij het concept Housing First. Mensen huren dan twee jaar bij Kwintes en als het allemaal goed gaat wordt het huis na twee jaar omgeklapt en komt het huurcontract op hun eigen naam te staan. Daardoor nemen we twee jaar de zorgen van woningcorporaties over. Kwintes heeft alles in huis om de bewoners goed te begeleiden.’ – Rienk Buter, directeur Wonen

Vorm van Housing First

Skaeve Huse

Skaeve Huse, vrij vertaald vanuit het Deens: ‘rare huizen’, zijn woningen bedoeld voor personen die voor zware overlast in de omgeving zorgen. Dit zijn veelal moeilijk te huisvesten drank- of drugsverslaafden. Door hen te huisvesten in Skaeve Huse wordt de overlast een halt toegeroepen.