Budgetbeheer

Heb jij financiële problemen of schulden? Dat zorgt vaak voor een hoop stress en problemen op verschillende gebieden in je leven. Bij Kwintes bieden wij budgetbeheer. Hiermee proberen wij met jou weer grip te krijgen op je financiële situatie.

Waarom budgetbeheer?

Met budgetbeheer willen wij bereiken dat je:

Wanneer je weer inzicht heeft en stabiliteit krijgt in je financiële situatie, kan je (eventueel met begeleiding) werken aan andere problemen in je leven. Vaak zorgen financiële problemen en schulden voor zoveel stress waardoor het moeilijk is om wonen, een eventueel gezin en op orde te houden. Budgetbeheer is vaak de eerste stap om meerdere problemen op te lossen.

Hoe werkt budgetbeheer?

Bij Kwintes kan een persoonlijk begeleider begeleiden bij je financiën. Als dit nog te lastig blijkt te zijn, dan kan een budgetconsulent ingezet worden. Samen maak je een budgetplan waarin afspraken worden vastgelegd over inkomsten en uitgaven. Jullie bespreken waar je geld aan uitgeeft en waar je op kunt besparen. Je geldzaken komen in beheer op een bankrekening van Kwintes, welke je zelf kunt inzien. Dat heeft als voordeel dat een deurwaarder of andere instantie niet opeens geld van je eigen rekening kan afschrijven. Een ander voordeel is dat er altijd iemand met je meekijkt of je uitgaven nog kloppen volgens het plan. Leefgeld ontvang je op je eigen rekening of op een leefgeldpas die in bruikleen is bij Kwintes. Dit geld kan je naar eigen inzicht besteden.

Het streven is om binnen twee jaar je doelen bereikt te hebben, waardoor jij je financiën weer zelf kunt regelen. Soms gaat dit sneller en soms duurt dit wat langer.

Budgetcoaching en budgetbeheer NVVK geaudit

Budgetcoaching en budgetbeheer zijn aangesloten bij de NVVK. Dat betekent dat budgetcoaches zich houden aan de regels van de NVVK, waaronder de NVVK belofte. Als cliënt kun je er op rekenen dat je als cliënt centraal staat en:

  1. je je kunt aanmelden zonder drempels
  2. je hulp krijgt op basis van vertrouwen
  3. je duidelijk weet waar je aan toe bent
  4. er geen cliënten buiten de boot vallen
  5. er binnen jouw traject gewerkt wordt aan het verlagen van de druk door schuldeisers
  6. jij en je budgetcoach werken naar een zo schuldenvrij mogelijke situatie.

Ervaringsverhalen

Marco: ‘Zwemmen of verzuipen.’

In gevangenschap leven en tegelijk werken aan je toekomst. Voor Marco is dit ruim tien jaar lang de realiteit geweest…

Margreet: ‘mijn financiën op orde dankzij een budgetcoach.’

Durf jij je post niet open te maken? Bang voor een nieuwe rekening die je niet kunt betalen? Heb je…