Wonen

Bij Kwintes proberen wij jou te helpen naar zo zelfstandig mogelijk wonen. Daar hebben wij heel veel verschillende woonvormen voor. Zo kan je wonen bij Kwintes met dag en nacht begeleiding van Kwintes. Maar je kunt ook een kamer huren bij Kwintes en dan een aantal uren per week begeleiding krijgen. Het verblijf in een woonvorm duurt zo lang als jij nodig hebt. Wonen bij Kwintes betekent zo gewoon mogelijk wonen in de wijk, gericht op een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

Woonvormen bij Kwintes

Bij Kwintes is wonen en begeleiding zoveel mogelijk gescheiden. Zo zorgen we dat je de beste combinatie krijgt die bij jou past. Het wonen wordt geregeld naast het begeleidingsproces. Kwintes heeft daarom verschillende woonmodules. Om iedereen naast de juiste begeleiding ook passende woonruimte te  bieden. In een interactieve PDF laten we zien welke verschillende woonmodules Kwintes heeft (klik op de plusjes voor meer informatie).

Meer weten over de woonvormen bij Kwintes? Bekijk de video!

Voor wie is wonen bij Kwintes?

Wonen bij Kwintes is voor veel verschillende mensen. Maar vooral voor mensen die psychische of psychosociale uitdagingen ervaren. Kan je bijvoorbeeld niet zelfstandig wonen en heb je moeite om de dag door te komen? Dan kan beschermd wonen voor jou een uitkomst zijn. Of wil je graag zelfstandig wonen maar heb je nog een beetje begeleiding nodig hierbij? Dan is begeleid wonen een optie. De video hierboven laat de woonmodules van Kwintes zien.

Speciale woonvormen zijn er voor:

  • Mensen met autisme. Voor hen hebben we speciale woonvormen waar zij specialistische begeleiding krijgen. Daar bieden wij trainingen en cursussen gericht op woonvaardigheden.
  • Mensen met psychiatrische problematiek en forensische begeleiding.  Zij hebben moeite om hun leven in de maatschappij op te pakken. Kwintes biedt de juiste begeleiding zodat zij hun leven geleidelijk weer terug krijgen. De begeleiding is dan in een beschermde woonvorm met dag en nacht begeleiding. Dit kan in Almere, Gouda, Amersfoort, Huizen en Veenendaal. Bekijk hier de informatie over forensische zorg bij Kwintes. 
  • Voor jongeren hebben wij in Lelystad het project Kamers met Kansen. Op deze woonlocatie krijgen jongeren tussen 18 en 26 jaar de mogelijkheid een nieuwe start te maken. 
  • En in Veenendaal bieden we begeleide huisvesting voor jongvolwassenen (BHJV) voor jongeren tussen de 18 – 23 jaar. In samenwerking met de begeleiding gaan jongeren in het leren van en met elkaar, op weg naar zelfstandigheid.