Opvang

Ben jij dak- of thuisloos of heb je een veilig adres nodig in de nacht of overdag? De maatschappelijke opvang is een veilige omgeving waar praktische hulp voor je is. Je kunt hier een (warme) maaltijd eten, douchen, kleding wassen en spullen opslaan. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het aanvragen van een postadres. 

Waarom opvang?

Misschien ben jij slachtoffer van huiselijk geweld, heb je geen vaste woon- of verblijfplaats, heb je financiële problemen of hulp nodig om te voorkomen dat je (opnieuw) dakloos wordt. De opvang is voor mensen die meerdere problemen hebben; op gebied van huisvesting, financiën en persoonlijke situaties.

Voor wie en waar bieden wij opvang?

Wij bieden op verschillende locaties maatschappelijke opvang voor mensen die zich tijdelijk in een kwetsbare positie bevinden. Voor volwassenen, vrouwen (met kinderen) en gezinnen bieden wij opvang in AmersfoortGoudaHilversum en Noordoostpolder. Voor jongeren bieden we opvang in AmersfoortGoudaLelystadAlmere en Hilversum. Wanneer je opvang nodig hebt in een andere gemeente kijken wij met jou wat we voor je kunnen doen.

Daklozenopvang of crisisopvang

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de daklozenopvang en de crisisopvang. De daklozenopvang is gericht op het bieden van onderdak. Er is een bed, douche, gelegenheid om kleding te wassen, een warme maaltijd en ontbijt. Binnen de crisisopvang wordt gerichter gewerkt aan herstel. Hier biedt Kwintes een planmatige, individuele aanpak om de opvang zo kort mogelijk te laten duren. Begeleiders bepalen samen met de cliënt wat nodig is en leggen doelen vast in een begeleidingsplan. Er is een intensieve samenwerking met ketenpartners. We bieden maatwerk, waarbij rekening wordt gehouden met de gehele situatie en vitaliteit van de cliënt. Er wordt toegewerkt naar een passende vervolgplek en begeleiding. 

Telefoonnummers

Meer over

Dag- en nachtopvang

De dag- en nachtopvang is er voor dak- en thuislozen van 18 jaar of ouder. Onze dagopvang locaties zijn 365 dagen per jaar open. 

Jongerenopvang

Kwintes begeleidt jongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze wonen in een groep en worden voorbereid op zelfstandig wonen of terugkeer naar huis. 

Vrouwenopvang

Voor sommige vrouwen is de thuissituatie zo onveilig dat zij in een crisissituatie terecht komen. Soms is er direct behoefte aan een schuiladres. Kwintes biedt deze opvang.