Werkbegeleiding

Wil je hulp bij het vinden van werk? Vind jij je werk leuk, maar kun je het tempo niet aan? Heb je vaak conflicten met werkgevers? Vind je het moeilijk om een baan vast te houden? Kwintes begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid (GGZ) om (weer) te werken. Dit wordt ook wel trajectbegeleiding genoemd. Kwintes biedt deze begeleiding aan mensen vanaf 18 jaar. Met of zonder diploma. Wij geloven dat er voor iedereen een betaalde baan te vinden is.  

Wij zorgen voor de juiste begeleiding naar werk (trajectbegeleiding) en een baan die bij je past. Ook ondersteunen wij je graag als jobcoach op de werkvloer. Kwintes werkt samen met lokale gemeenten en het UWV. Wij bieden onder andere een Werkfit traject of Naar Werk traject met het UWV. 

Waarom trajectbegeleiding naar werk? 

Trajectbegeleiding helpt je aan werk en werken draagt bij aan je herstel, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Werken is bovendien een goede manier om je leven op de rit te krijgen. De trajectbegeleider (ook wel werkbegeleider genoemd) ondersteunt jou en je werkgever gedurende het arbeidstraject. 

Trajectbegeleiding ondersteunt je bij het vinden van werk én bij het behouden van je baan. We ondersteunen je op maat zo lang als nodig is.  

Wil je hulp bij het zoeken naar werk? Vind je werken leuk maar lukt het niet altijd even goed? De jobcoach van Kwintes helpt je. Je leert hoe je omgaat met jouw kwetsbaarheden en vooral hoe je jouw talenten inzet. De jobcoach belt je geregeld, of komt bij je langs. Soms is het nodig dat de jobcoach jou op je werk begeleidt. Natuurlijk kun je ook zelf contact opnemen met de jobcoach. 

Als werkgever interesse in trajectbegeleiding?

Lees onze brochure of neem contact op. 

Begeleiding door een jobcoach

We besteden veel aandacht aan de juiste match. Zo zorgen we ervoor dat jij en het bedrijf goed bij elkaar passen. Bij de werkbegeleiding staat voorop wat jij wilt en welke talenten en interesses jij hebt. Samen maken we een arbeidsprofiel en zoeken we naar een werkgever waar jij echt welkom bent. Een werkplek waar jij kan groeien naar meer verantwoordelijkheid.  

Individuele Plaatsing en Steun (IPS) 

Wij werken met de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Die is gebaseerd op het idee dat iedere kandidaat die dat wil, met passende (tijdelijke) ondersteuning kan werken in een betaalde baan. Daardoor krijg je de regie over jouw eigen leven terug. Onze jobcoaches zijn gecertificeerd. 

Hoe gaat werkbegeleiding van Kwintes?

Onze trajectbegeleiders zetten alles op alles om jou te begeleiden naar werk. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden en welke ondersteuning nodig is. Of het nu gaat om het vinden van een dagbesteding, vrijwilligerswerk, scholing, een werkervaringsplek of betaald werk, de werkbegeleider helpt je erbij. Onze jobcoaches ondersteunen cliënten en werkgevers. 

Doe eerst werkervaring op

Ben je nog niet toe aan begeleiding naar een betaalde baan? Dan kun je op verschillende plekken bij Kwintes werkervaring opdoen. Je bepaalt zelf wat je waardevol vindt en wordt door ons begeleid op de locatie. Als jij er klaar voor bent, starten wij met jou de zoektocht naar een betaalde baan.  

Ervaringsverhalen

Erna: ‘First place, then train.’

Het is dit jaar exact 20 jaar geleden dat de methodiek Individuele Plaatsing en Steun (IPS) voor begeleiding naar werk…

Adriana: ‘Geloof en begeleider grote steunbronnen.’

Voor iedereen die nog niet toe is aan een baan of vrijwilligerswerk biedt Kwintes in Almere een plek aan waar…

Timea: ‘Door trajectbegeleiding een ‘perfect fit creëren.’

“Arbeid is de beste medicatie”, hoor ik een psychiater zeggen tijdens een meeting. Deze woorden resoneren. Binnen Kwintes ben ik…