Zorginformatie

Het zorglandschap is in verandering. Hier lees je met welke wetten je te maken krijgt en algemene tips.

Veranderingen in de zorg

Op dit moment hebben we te maken met veel veranderingen in de zorg. Een handige overzichtspagina hiervoor:

Voor meer informatie, bekijk de speciale pagina van zorgwijzer waarin de veranderingen in de zorg uitgebreid besproken worden.

Algemene leveringsvoorwaarden GGZ

In de algemene leveringsvoorwaarden is vastgelegd aan welke rechtsvoorwaarden zorginstellingen en mensen die zorg krijgen, moeten voldoen.

Collectieve verzekering

Zolang Kwintes je begeleidt kan je gebruik maken van de collectieve verzekering die 5 tot 10% korting op kan leveren. Het omgaan met geld, post en administratie maakt onderdeel uit van de begeleiding van Kwintes. Het doel is om samen weer overzicht te krijgen in de financiën en administratie .

Cliëntondersteuning WLZ

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie, de Wet langdurige zorg) kunnen hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt jou of je naaste met al jouw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Bekijk de folder of bezoek voor meer informatie de site van Zilveren Kruis zorgkantoor.

Crisiskaart op zak

Ooit een psychische crisis meegemaakt of bang er ooit eentje mee te maken? Met een crisiskaart op zak, weet men hoe ze jou bij kunnen staan. Een crisiskaart© is een klein, persoonlijk document dat in uw portemonnee past. Op de kaart staat beschreven hoe men een crisis bij je kan herkennen, wie moet worden gewaarschuwd en wie dat doet. Je bepaalt zelf hoeveel informatie er op de kaart komt te staan. Voor het maken van een crisiskaart kan je terecht bij een crisiskaartconsulent in je omgeving. Kijk voor meer info op  www.crisiskaart.nl.

Verzwijgen of vertellen

Deze brochure (gepubliceerd door Phrenos kenniscentrum) is bestemd voor iedereen die een psychische aandoening heeft en erover twijfelt wat hij hierover aan een potentiële of huidige werkgever zou willen vertellen.

Kwaliteit van zorg

Kwintes is NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg) en ISO 9001:2015 (kwaliteitsmanagement) gecertificeerd. Hiermee willen we laten zien dat wij goede kwaliteit van zorg belangrijk vinden.