Autisme

Heb jij autisme of ken je iemand met autisme en heb je behoefte aan hulp bij het opbouwen en organiseren van een zelfstandiger leven? Dan is onze begeleiding iets voor jou. Kwintes biedt (jong) volwassenen met autisme hulp om structuur en overzicht te houden in hun dagelijks leven.

Wat is begeleiding bij autisme?

Autisme vraagt om een speciale aanpak en kennis. Bij Kwintes hebben alle autisme begeleiders een speciale opleiding gevolgd. Door de specialisatie in het autistisch spectrum herkennen en weten begeleiders welke kenmerken/ symptomen behoren bij autisme, begrijpen ze je beter en leggen gemakkelijker verbanden. Tevens beschikken alle begeleiders over speciale gesprekstechnieken waardoor de communicatie goed aansluit.

‘’Jij begrijpt mij gewoon’’ – Ahmed

Tijdens de begeleiding richten wij ons op verschillende onderwerpen:

  • Ondersteuning bij het zorgen voor jezelf, je huishouden en het regelen van je administratie.
  • Vinden van balans tussen inspanning en ontspanning.
  • Trainen van vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen koken, de was te doen en zelfstandig te reizen.
  • Actief zijn via school, vrijwilligerswerk, betaald werk, beschermde werkplek, cursussen, sport of mensen ontmoeten.
  • Coaching in je contact met andere mensen. We ondersteunen je in je rol als partner, ouder, student en vriend.

Hoe gaan we te werk?

De eerste periode wordt gestart met een uitgebreide kennismaking. Je begeleider komt aan huis en er is ruimte om samen activiteiten te ondernemen. Hij/zij praat met je en niet over je. Na deze periode wordt er gezamenlijk een begeleidingsplan opgesteld. Hierin worden doelen geformuleerd. Wat wil je bereiken? Waarin verbeteren? Waar heb je echt baat bij? Vanuit hier start de begeleiding, volledig op maat. Er kan gestart worden met psycho educatie. Dit leidt tot erkenning en begrijpen wat er gebeurt. Tot slot wordt bekeken hoe je het leven anders kan indelen, waardoor dingen gemakkelijker en/of draagbaar worden. Uiteraard in combinatie met passende methoden.

De hulp duurt zo lang of kort als het nodig is. Grip op je leven hebben en lekker in je vel zitten, dat is waar het om draait!