1 juli 2024

Kwintes prominent aanwezig op 9e Tomatensoep Festival 

Het jaarlijkse Tomatensoep Festival in Almere Poort trok zaterdag 15 juni maar liefst 3.000 bezoekers. Op het festival met 150 kramen, verschillende podia en een kinderplein met allerlei activiteiten was ook Kwintes weer goed vertegenwoordigd met twee kramen. Pascale Cult – van Diemen projectleider activering bij Kwintes vertelt trots over de succesvolle deelname van Kwintes. 

Al sinds 2013 wordt (bijna) jaarlijks in Almere Poort het Tomatensoep Festival gehouden. Ooit begon het als een open dag van zorgcentrum WoonMere, waar mensen met hersenletsel wonen en zorg ontvangen. Ondertussen is het festival uitgegroeid tot een waar Buurt-festijn, waar ook veel mensen van buiten Almere Poort op afkomen. Het doel van het festival is verbinden. Of het nu gaat om mensen met of zonder een beperking, mensen met verschillende achtergronden, culturen en religies… iedereen is welkom. En natuurlijk wordt er op het festival ook Tomatensoep geschonken! 

Stigma’s verminderen 

“Kwintes doet al een aantal jaar mee met het festival. In onze informatiekraam geven we uitleg over Kwintes: wat we doen, waar we dat doen en voor wie we dat doen. We informeren mensen graag over onze activiteiten op onze locaties. Een mooie manier om onszelf op de kaart te zetten en om het stigma rondom psychische kwetsbaarheid te verminderen”, legt Pascale uit. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tomatensoep-2-1024x841.jpg

Wachtrij voor activiteiten 

“Onze activiteitenkraam bood bezoekers de kans om creatief bezig te zijn met het maken van sleutelhangers en het beschilderen van ‘happy stones’. Daar was veel animo voor. Er was zelfs een wachtrij”, vertelt Pascale “Ook het ‘Tomaten werpspel’ – bedacht en gemaakt door de collega’s van Papier & Meer – was een groot succes. Mooie prijzen konden gewonnen worden: onder andere een heerlijke gratis lunch bij het LeerWerkLab aan de Schoutstraat en een prachtig schilderij van activiteitencentrum Jan Steen.” 

Positiviteitsboom 

“Bij de kraam van Kwintes stond de ‘Positiviteitsboom’, gemaakt door leerwerkbedrijf Groen & Meer”, gaat Pascale verder. “Bezoekers van de kraam konden een positieve boodschap op een houten blaadje schrijven en deze in de boom hangen. De volle boom krijgt een plekje op het LeerWerkLab aan de Schoutstraat zodat alle positieve boodschappen dagelijks te lezen zijn voor de bezoekers van het activeringscentrum.” 

Verbinden

“De twee Kwintes kramen werden bemand door begeleiders en cliëntmedewerkers van de activeringscentra in Almere. Voor sommigen was het best spannend om deel te nemen aan zo’n groot evenement. Maar, we kunnen niet anders zeggen dan dat het een zeer geslaagde samenwerking was. Onze activiteiten waren een levendige uitdrukking van onze kernwaarde verbinden. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag. We kijken uit naar volgend jaar!”, besluit Pascale trots. 

* De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Jonathan, onze gastheer/fotograaf van activiteitencentrum Jan Steen! 


Delen:

Het laatste nieuws

Cliënten Kwintes naar de European Life Goals Games 2025 in Oostenrijk

Elke maandagmiddag voetballen cliënten van Kwintes op de velden van CJVV in Amersfoort onder leiding van vrijwilligers van Stichting Life...

Feestelijke opening nieuwbouw Ter Wheme

Samen met bewoners, familie en begeleiders vierde Kwintes begin oktober de opening van het vernieuwde Ter Wheme, een locatie voor...

Nieuwbouw Huize ter Wheme nu óók geschikt voor oudere bewoners

Splinternieuwe woningen, rolstoelvriendelijke gangen en uitzicht op de kerktoren van Scherpenzeel. De bewoners van de beschermd-wonenlocatie Huize ter Wheme verhuisden...