Chantal: ‘via mijn persoonlijk begeleider terecht gekomen bij trajectbegeleiding.’

Chantal (35 jaar) wordt in Veenendaal ondersteund vanuit trajectbegeleiding naar werk. Op de momenten dat het nodig is kan zij terecht bij Timea, haar begeleider. Ze werkt, met tussenpozen, al jaren als vrijwilliger voor een Musicalschool. Sinds kort werkt ze hier één dag in de week op kantoor en krijgt daarvoor betaald. Ook maakt ze als vrijwilliger zangopnames met kinderen in de studio van de Musicalschool.

Chantal vertelt over de trajectbegeleiding: “Via mijn persoonlijk begeleider ben ik terecht gekomen bij trajectbegeleider Timea. Het geeft mij rust dat ik de tijd krijg om uit te zoeken wat kan, wat niet kan en wat haalbaar is. Timea stelt de juiste vragen zodat ik de dingen helder op een rij krijg. En ze geeft me soms het duwtje in de rug om dingen te bespreken met mijn werkgever. Ik werk nu bijvoorbeeld één dag in de week op kantoor waardoor alles beter afgebakend is. Dat is nog nodig, want zodra de druk te hoog wordt, gaat het fout. Dan is het allemaal te veel voor me en knal ik er hartstikke tussenuit.”

Wat maakt deze begeleiding zo effectief?

“Timea heeft ingangen die ik zelf niet heb. Ook doet zij het telefonisch contact met het UWV, want dat vind ik zelf lastig. En ze maakt dingen bespreekbaar. Het hielp mij dat ik terug kon naar een bekende en vertrouwde werkplek. Waardoor ik het mijn werkgever nu kan zeggen wanneer het even niet goed gaat.”

Wat betekent het voor je dat je aan het werk bent?

“Met iets anders dan met mijn dochter bezig zijn en dat ik iets doe voor het geld dat ik krijg via mijn uitkering. Iedereen werkt voor zijn geld en het is prettig dat ik dat dan ook doe. Tegelijkertijd vind ik de combinatie werk en gezin lastig en vermoeiend. Het blijft balanceren tussen teveel en te weinig prikkels.”


Delen:

Lees ook deze verhalen

Harry: ‘door trajectbegeleiding besefte ik dat er toch werk voor mij mogelijk is.’

‘Toen mijn vader overleed, werd ik de kostwinner,’ vertelt Harry. ‘Op mijn 14e  stopte ik met school. Ik begon met...

Renske: ‘door Gewoon Thuis ondersteun ik mensen in hun eigen omgeving.’

“In Woerden is in september Beschermd Thuis gestart. Hierbij wonen mensen zo veel mogelijk zelfstandig in de wijk en krijgen ze...

Daniel: ‘Niks moet, behalve uitpakken.’

Van een ‘klerezooi’, zoals Daniel (45) zijn oude woonsituatie omschrijft, naar een woning die meer voelt als ‘thuis’. Binnen een...